Duracell

De geschiedenis van Duracell gaat terug tot 1930. Duracell is ontstaan door samenwerking van wetenschapper Samuel Ruben en zakenman Philip Rogers Mallory, die elkaar ontmoetten tijdens de jaren 1920. Het bedrijf PR Mallory produceerde kwikbatterijen voor militair gebruik, destijds een verbetering ten opzichte van de zink-lucht-batterijen. Tijdens de late jaren 1970, toen bezorgdheid voor de effecten van het giftige kwik ontstond, werd kwik al snel een verouderd ingrediënt in alle productieprocessen van Mallory. Het werd vervangen door de alkalische technologie.

Toen Kodak in de jaren 1950 camera’s wilde introduceren met een ingebouwde flitser was er behoefte aan een kleinere batterij, daarom werd het kleinere AAA-formaat ontwikkeld.  Duracell produceert alkalinebatterijen in veel gangbare maten, zoals AAA, AA, C, D en 9V.

Duracell vervaardigt ook speciale batterijen, waaronder oplaadbare NiMH-batterijen en accu’s voor camera’s, horloges, gehoorapparaten, etc. Hun twee voornaamste batterij merken zijn “Coppertop” op de markt gebracht als langduriger en ‘Ultra’, voornamelijk gericht op gebruikers van digitale apparaten en apparaten die meer stroom nodig hebben.

Schrijf je in voor

Onze Nieuwsbrief